Dijkhof

Wie zijn wij en hoe werken we?

Al jaren zijn wij bezig om mooie projecten neer te zetten.

Al onze medewerkers werken samen om elk project tot in detail uit te werken en te realiseren. Een impressie van onze voorgaande projecten kan u vinden in ons portfolio en hieronder een omschrijving van onze werkwijze. Elk project is anders, maar onze werkwijze blijft gelijk!

Scania-garage-slide1

Onze werkwijze in het kort

Hier stippen we kort aan welke fases we doorlopen tijdens een project. Het is zeer projectafhankelijk hoe veel tijd er per fase wordt gespendeerd. 

Offerte
Detaillering
Teken- en rekenwerk
Productie
Montage
Oplevering
Offerte

Offertetraject

Wij maken uitgebreide offertes waarin voor elk onderdeel goed wordt aangegeven wat de plannen zijn voor productie, montage en planning. Op deze manier weten alle partijen wat ze kunnen verwachten en is er materiaal om details te bespreken.


Hieronder is uitgelegd hoe ons offertetraject eruit ziet.

Detaillering

Verkoop gesprek

Samen met de klant en de architect lopen we alle aspecten door. Op deze manier kunnen we meedenken over montage methoden en ankerpunten. Deze gesprekken zijn zeer intensief en alle details worden uitgebreid besproken. Dit tilt het ontwerp op verschillende vlakken naar een nieuw niveau.

Teken- en rekenwerk

Teken- en rekenwerk

Wij gebruiken totall station om alle ruimtes in en uit te meten. Hier door krijgen wij nauwkeurige metingen en kunnen we aangeven waar montagepunten zijn. 


Alle trappen worden in-house getekend en wij kunnen met verschillende software pakketten rekenen waardoor ook rapporten voor de gemeente meegeleverd kunnen worden.

Productie

Productie

Productie wordt gedaan bij ons zusterbedrijf in Polen, Kagmetal. Hier staan installaties voor het lasersnijden van treden, poedercoaten, lassen, ponsen etc. Het is mogelijk om verschillende soorten afwerkingen te creëren en we proberen zo veel mogelijk al in de fabriek in elkaar te zetten.

Montage

Montage

Bij de detaillering van de offerte wordt altijd een montageplan opgesteld. Wij streven er altijd naar om zo veel mogelijk van de installaties in elkaar te zetten voordat we naar de bouwplaats komen. 


We beschikken zelf over verschillende apparaten om te assisteren bij montage zoals een vrachtwagen, minikraan, een elektrisch hondje en een glasrobot. 

Oplevering

Oplevering

Na de montage wordt alles nagelopen en leveren we het project op. Dit is het moment dat u als klant kan gaan genieten van het product.

Offerte

Wanneer vanuit de klant duidelijk is wat de wensen zijn maken wij een uitgebreide offerte. Hierin staan alle verschillende elementen aangegeven, hoe wij deze inschatten qua prijs, materiaal en montage en hoe deze worden geproduceerd. We hebben dan graag een gesprek met de architect om te overleggen hoe ontwerp, productie en montage met elkaar verbonden kunnen worden.

We geven hier, zeker bij een uitgebreidere opdracht, per onderdeel aan wat de kosten zijn. Een voorbeeld hiernaast laat zowel het overzicht zien als de uitgebreidere offerte van een hoofdtrap.

Per onderdeel omschrijven we verschillende factoren. We geven kort aan hoe het eruit ziet, in dit geval een open trap, en in welke situatie deze wordt gebruikt. Vervolgens omschrijven we de trap met afmetingen en een afbeeldingen en geven we aan hoe we de trap monteren. 

Detaillering

Wij spreken altijd met de klant de opdracht tot in detail door. We hebben in het verleden gemerkt dat we op deze manier de ontwerpen, productie, afwerking, planning of montage kunnen aanpassen zodat deze nog beter aansluit bij de wensen van de klant. Een kleine aanpassing in verbindingstechniek kan bijvoorbeeld een dag monteren schelen.

Het doorspreken is natuurlijk nog belangrijker wanneer u een uniek project maakt. Diverse producten van bedrijven en ideeën van allerlei belanghebbenden moeten in het eindresultaat op elkaar aansluiten. We spreken dan ook altijd graag met de architecten en ontwerpers.

Hierna kan het project in opdracht worden gegeven door de klant en dan beginnen we met tekenen!

Deze trap staat in een kantoor in Naarden. Meer foto's staan in ons portfolio.

Constructie berekeningen en tekeningen

Wanneer een offerte binnenkomt en de plannen zijn doorgedacht gaat de afdeling constructie berekeningen aan de slag om er voor te zorgen dat de constructie die wordt geplaatst veilig is voor iedereen. Dit betekend niet alleen veilig om te plaatsen voor onze monteurs maar ook voor iedereen die nog van de trappen en hekwerken gaat genieten in de toekomst. Naast veiligheid houden we ook rekening met bijzondere gebouwen en denken we na over de ideale vorm van de trap om het prettigste te kunnen lopen.


We meten alles in op locatie met total station. Dat geeft de mogelijkheid om ook alle bevestigingspunten te modeleren en in de tekeningen op te nemen.


Wij kunnen de hele trap doorrekenen en leveren eventueel benodigde rapporten voor gemeenten. We gebruiken hiervoor verschillende software pakketten en blijven hierop innoveren. Er is steeds meer mogelijk en benodigd. Op dit moment zijn we net begonnen met het doorrekenen van individuele knooppunten. 

Productie

Ons zusterbedrijf KagMetal is gelokaliseerd in Polen onder leiding van Krzysztof Bargieła. Het team bestaat uit allerlei gemotiveerde medewerkers met verschillende expertises om alle ideeën die wij bedenken tot in detail uit te werken.

We hebben hier allerlei machines om verschillende bewerkingen mee uit te voeren; lasersnijder en plasmasnijder, een CNC ponsmachine, een CNC kantbank en digitale MIG/MAG/TIG lasapparatuur zorgen voor de grootste stappen in het process. Daarna hebben we ook onze eigen poedercoat installatie voor de afwerking. 

Montage op grote hoogte

De montage van deze trap in Venlo was zeer bijzonder. De trap is op grote hoogte met een kraan via het raam naar binnengebracht en toen gemonteerd. De beelden zijn vastgelegd in deze video.

Montage

 Wij hebben onze eigen monteurs die de constructies installeren op locatie. Een voorbeeld van een bijzondere montage is een trap in Venlo. 


Om de montage zo makkelijk mogelijk te maken, creëren we een montageplan zodat onze monteurs en onze klanten dezelfde verwachtingen hebben. We hebben verschillende machines die onze monteurs ondersteunen en houden we bij de offerte al rekening met de planning van andere installateurs. 


Wij bezitten een mini kraan Hoeflon C6, een op afstand bestuurbare Dolly, een kraan met 30 meter giek en 55 ton meter, een glasrobot en alle vereiste veiligheid accessories.

Contact